Pagini

sâmbătă, 11 iunie 2011

Dar pe noi ne intreaba cineva?




MEDIAFAX:  

"Reorganizarea teritorială a României. Noile capitale: Cluj-Napoca, Braşov,Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti, Bucureşti

Capitalele noilor judeţe, conform proiectului de reorganizare administrativ-teritorială a României vor fi Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti, a declarat, vineri, secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean.
Ioan Oltean a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că formula pe care actualii guvernanţi o propun este trecerea de la 41 de judeţe la opt, ceea ce se înscrie în parametrii europeni şi răspunde şi cerinţelor de absorţie a fondurilor europene într-un ritm mult mai ridicat şi o valorificare mult mai eficientă a acestora.
Întrebat care vor fi capitalele acestor opt judeţe, Oltean a răspuns că este vorba de Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti.
Ioan Oltean a anunţat, vineri, că Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe actul normativ care vizează reorganizarea administrativ-teritorială a României în opt judeţe, precizând că se doreşte ca alegerile locale din 2012 să aibă loc în baza noii legi.
"Dorinţa noastră este ca viitoarele alegeri care vor avea loc în iunie 2012 să se realizeze pe noua formulă administrativ teritorială. Când spun «noi» mă refer la PDL şi la actuala majoritate. Vom încerca să adoptăm legea prin angajarea răspunderii Guvernului pe act normativ", a spus Oltean."

Dar pe noi ne intreaba cineva?
Pe cei din Alba ii intreaba cineva daca sunt de acord ca de cate ori au de rezolvat o problema oficiala sa strabata 200 km. pana la "judet", adica "aproape", la Brasov?
Pe cei din Valea Jiului ii intreaba cineva daca, pentru aceleasi motive, ar fi de acord ca in loc de 100 km. pana la Deva, sa mearga "pan-aci la Timisoara", adica vreo 260 km.? Oare reusesc sa se intoarca in aceeasi zi?
Pai mai p... B... domnule Presedinte! Dumneata te crezi pe tarlaua personala? Adica cum iti permiti sa iei astfel de hotarari fara sa ne consulti? Sau macar sa consulti Parlamentul? Cum "asumarea raspunderii"? Dar ce, tara asta, cu popor cu tot, sunt proprietatea dumneatale privata?! Chiar esti o mare de tupeu!
Iar noi, romanii... dar suntem tantalai de tot! Astia isi bat cum vor joc de noi, iar reactia noastra este sa ne intoarcem pe partea cealalta?! Pai?

Haideti sa vedem! Lumea ce crede? Completati acest sondaj de opinie, daca de referendum tot nu am avut parte?
Pentru sondaj, click aici!


vineri, 10 iunie 2011

The New York Times: SUA şi România - mutare privind planul de rachetelor

Statele Unite şi România au anunţat, marţi, un acord privind amplasarea unei baze  cu interceptoare antirachetă americane în România, ca parte a unui program conceput pentru a lega Washington şi aliaţii săi din NATO împotriva unei ameninţări iraniene. Acordul a atras imediat plângeri din partea oficialilor ruşi.
Oficialii au declarat ca locatia aleasa pentru o componentă cheie a sistemului anti-rachetă este Baza Aeriana Deveselu, în apropiere de oraşul Caracal, în sudul României. Desfăşurarea de rachete SM-3 este de aşteptat până în 2015, au declarat oficialii. Aproximativ 200 de americani vor face parte din personalul care va asigura funcţionarea sistemului.
Oficialii rusi imediat s-au plâns că interceptoarele din România ar putea atinge instalatiile sale nucleare şi au afirmat ca acest pas ignora angajamentele asumate de către Statele Unite că Rusia vor avea un rol în procesul decizional."Regretăm să spunem că măsurile practice privind construirea segmentului european al sistemului american de apărare global sunt realizate in ciuda dialogului ruso-american privind problemele de aparare antiracheta care a fost demarat în baza unei decizii a preşedintilor Dmitri Medvedev si Barack Obama", a declarat o delegaţie de la Ministerul rus de Externe, conform serviciului de ştiri Interfax. Declaraţia a exprimat dorinţa Rusiei de a primi garanţii juridice din partea Statelor Unite că sistemul de apărare antirachetă nu are drept ţintă rachete ruseşti. Oficialii americani au respins plângerile rusilor şi au citat invitaţia Statelor Unite şi NATO pentru participarea Moscovei într-un sistem comun de aparare antiracheta pentru Europa. "Cooperarea anti-rachetă cu Rusia este un obiectiv cheie al SUA", a declarat un oficial al Departamentului Apararii, vorbind în conformitate cu regulile de bază standard de anonimat pentru a discuta chestiuni diplomatice. "Noi credem că cooperarea în domeniul apărării anti-rachetă este în interesul securităţii ambelor noastre ţări", a spus oficialul. "Urmarim în mod activ cooperarea cu Rusia în canalele bilaterale şi prin NATO. Cooperarea este cel mai bun mod de a oferi transparenţă şi Rusiei asigurări că apărarea antirachetă nu este o ameninţare pentru securitatea sa. "Rusia s-a opus vehement unui scut antirachetă antibalistice propuse în conformitate cu preşedintele George W. Bush. În septembrie 2009, domnul Obama a anunţat o reconfigurare a proiectului initial pentru scutul antirachetă în Europa de Est, care se va concentra asupra rachetelor cu rază scurtă şi medie de acţiune, incercand sa aplaneze obiectiile partii ruse. Statele Unite şi NATO mentin afirmatiile potrivit carora susţin că sistemul anti-rachetă reconfigurat cu sediul în Europa nu ar putea diminua puterea de descurajare a Rusiei, vast arsenal nuclear, şi afirmă că sistemul de interceptare antiracheta si radare este proiectat pentru a opri rachete din Iran.