Pagini

sâmbătă, 6 octombrie 2012

UDMR creste miza: limba maghiara, a doua limba oficiala in Ardeal

UDMR doreste sa ceara modificarea constitutiei imediat dupa alegeri.
De suprafata, motivul invocat este acela ca trebuie stabilit clar daca in continuare vom avea republica parlamentara, prezidentiala sau semiprezidentiala.

In profunzime insa, motivul este cu totul altul, strecurat tiptil-tiptil, in clasicul lor stil: daca tot modificam constitutia, doresc sa ceara si introducerea limbii maghiare drept a doua limba oficiala in zonele cu densitate mare de maghiari.

Stimati politicieni romani, vom fi cu ochii pe voi. Speram ca nu veti accepta asa ceva!
De altfel suntem deja obisnuiti cu felul maghiarilor de a-si atinge scopul: lanseaza mereu cate o tema aparent de interes national si automat strecoara prin dos si un mic "drept" pentru ei.
Drept numai in mintea lor. Probabil in privinta drepturilor minoritatilor, occidentalii sunt ramasi in urma cu democratia fata de Romania. Maghiarii au PREA multe facilitati, ca nicio alta minoritate. Ca si cum a avea drepturi egale cu ceilalti cetateni nu ar fi suficient, ei vor sa fie privilegiati.
De altfel au declarat public ca unicul lor scop final nu este bunastarea cetatenilor acestei tari, ci obtinerea autonomiei.

joi, 4 octombrie 2012

Adrian Nastase ar putea fi gratiat, asa cum ne asteptam

Cei care aveau indoieli asupra intentiei PSD-istilor de a il gratia pe Adrian Nastase, au acum dovada.
Madalin Voicu a depus un proiect legislativ prin care propune gratierea tuturor detinutilor cu pedepse de pana la 6 ani, cu cateva exceptii exacte.
Adrian Nastase se incadreaza perfect in conditiile pentru gratiere.
Propunerea a venit ca fiind din partea USL, insa fara ca ceilalti membrii ai coalitiei, PNL si PC, sa fie consultati oficial.
Ramane sa vedem reactia PNL-ului (cei din PC este de presupus ca vor fi de acord).
Sa nu uitam insa ca daca proiectul de lege va fi aprobat de parlament, va trebui apoi ca legea sa fie promulgata de Presedintele tarii.
Oare a facut blat?