Pagini

sâmbătă, 25 iunie 2011

De ce e criza in Romania.

In niciun caz din cauza crizei mondiale. Nu, aceea a cam trecut, cauzele sunt altele, greselile sunt ale guvernului roman.
PRIMA: in 2008, atunci cand toata presa internationala si interna atentiona asupra crizei ce a pornit din SUA si se intinde in toata lumea, Basescu, patronul acestei tari (cel putin asa se crede/comporta), sustinea ca nu, Romania nu va fi afectata, SUA este in celelalt capat de lume. In consecinta nu s-au luat imediat masuri de reducere a cheltuielilor, ci dimpotriva, acestea au crescut: marirea pensiilor, pe hartie a salariilor profesorilor (daca se si infaptuia, acum am fi fost rau de tot. Oricum, pe termen lung, ne va afecta datorita faptului ca profesorii au castigat in instanta, asa cum era normal, iar banii vor trebui pana la urma dati), a investitiilor.
A DOUA: Valul crizei ajungand la noi, bineinteles ca primul lucru ce s-a intamplat a fost scaderea exporturilor: occidentalii taiasera din cheltuieli, implicit cumparau mai putin, iar exportatorii romani incepeau sa ramana fara comenzi. Au inceput sa se contracte, sa isi reduca cheltuielile (a fost o lectie pentru stat), apoi situatia continuand au fost nevoiti sa inceapa sa faca si concedieri.
In paralel, din aceleasi motive, bancile si-au inasprit conditiile, nu mai creditau decat foarte greu. Preferau sa nu mai castige, decat sa piarda tot.
Primul efect al acestei atitudini din partea bancilor a fost caderea pietei imobiliare: nu se mai cumpara nimic, apoi implicit nu se mai construia nimic, ceea ce a insemnat caderea pietei constructiilor, concedieri, contractii si disparitii de firme de constructii. Oare de aceea a inceput statul sa construiasca sali de sport fara rost? Nu cred, mai degraba acolo a fost vorba de interesele personale ale unora (multi).
Toate acestea au determinat o imensa scadere a veniturilor bugetare. Incepusera sa nu mai fie bani pentru finalizarea investitiilor, pentru plata salariilor, pentru finantarea spitalelor etc., Boc Basescu (e nume si prenume, sunt una si aceeasi persoana) s-a panicat, a intrat in sevraj si a pocnit in continuare A TREIA GRESEALA: FORFETARUL! Sa fim intelesi: forfetarul nu era un impozit, nici chiar din punct de vedere legal. Oricine da statul in judecata pentru asta, castiga. Pentru ca impozitul se aplica in functie de venit. Forfetarul a fost un BIR. Prin forfetar guvernul transmitea: "Pe mine nu ma intereseaza cat si daca castigi tu, ca firma privata, mie imi dai ATAT". Si spunea suma.
Bineinteles pentru mii de firmulite, magazine, ateliere, care deja erau foarte afectate de penuria de bani si implicit lipsa comenzilor, aceasta a fost condamnarea la moarte. Si s-au inchis pe capete. Ce a insemnat aceasta? Daca nu s-a multumit cu putin de pe urma lor, acum guvernul nu mai incasa de la ei NICIO taxa.
A urmat ce era firesc sa urmeze: taieri salariale in sectorul bugetar, disponibilizari, nemultumiri in randul populatiei, aroma de demonstratii (fiindca de demonstratii in toata puterea cuvantului nu poate fi vorba).
Apoi, Boc Basescu, avand remuscari probabil, incerca sa se scuze spunand ca FMI-ul ne-a impus acest lucru, altfel nu ne dadea banii.
Fals! Povesti de adormit copii! FMI-ul NU a impus taieriile salariale, ci a impus taierile cheltuielilor. NU se refereau la salarii. Doar ca ei, civilizati si maturi, nu puteau sa va spuna direct si au facut-o voalat, sa nu mai perpetuati mereu in A PATRA GRESEALA si cea mai importanta: JAFUL LA SCARA MARE. Au vrut sa spuna sa nu mai furati atat, dobitocilor!
Iata un mic exemplu:
Adevarul, 21.06.2011:
"Reabilitarea căii ferate Bucureşti-Constanţa a durat cinci ani, la preţuri duble faţă de standarde.Ministerul Transporturilor a demarat lucrările de reabilitare a liniei de cale ferată Bucureşti-Constanţa, parte din Coridorul IV paneuropean, în luna aprilie 2006. Pe atunci, se estima că valoarea proiectului se ridică la 665 de milioane de euro. Adică 2,9 milioane de euro pe kilometru, având în vedere că lungimea totală a acestei rute este de 225 de kilometri. Lucrările trebuiau încheiate acum doi ani, astfel încât trenurile să poată atinge viteza de 160 de kilometri pe oră, dar - după cum bine ştim cu toţii - nu sunt gata nici acum.
Între timp, au apărut şi standardele de cost pentru astfel de lucrări (reabilitarea căii ferate pe un coridor paneuropean), în care este prevăzut un maximum de 2,18 milioane de euro/kilometru. Ultimele date centralizate la Ministerul Transporturilor arată, însă, că totalul costurilor pentru CFR Bucureşti-Constanţa a fost de 913 milioane de euro, adică puţin peste 4 milioane de euro/kilometru. Practic, de două ori mai scump decât era prevăzut în standarde (...)."
Si de data aceasta am scapat doar cu pret dublu. Au fost situatii cand costurile erau triple si chiar de 5 ori mai mari decat normal.
Pai daca toate lucrarile publice in tara asta (renovari de scoli, de spitale, de drumuri, achizitii de tot felul) costa de 2, 3, 5 ori pretul real, CUM NAIBA SA NU FIM IN CRIZA? Cum sa mai fie bani de salarii? Cum sa nu fim coada Europei?
A.. Mai stie cineva? Oare de ce eram mandrii ca suntem romani?

miercuri, 22 iunie 2011

Ati auzit-o vreodata pe Inna cantand live?


"Ieri seară, Garajul Europa FM a devenit neîncăpător pentru sutele de fani care au venit să o vadă pe Inna într-un concert mai puţin convenţional. Băieţii de la Play & Win, Smiley, Alexandra Ungureanu, Cornel de la Vunk au fost prezenţi şi ei la concertul Innei din garaj.
Acompaniată de băieţii de la The Marker, artista a cântat timp de o oră piese care i-au adus celebritatea: "Sun Is Up", "Amazing" sau "Club Rocker", cel mai nou single al artistei care a putut fi ascultat în premieră în varianta acustică, dar şi piese ce apartin altor artişti cum ar fi: "Grenade" - Bruno Mars sau "Use Somebody" - Kings Of Leon.
Inna a surprins pe toată lumea în momentul în care a interpretat piesa "Să nu-mi iei niciodată dragostea" a t Holograf. Nu întâmplător artista a ales această piesă, ea recunoscând faptul că îi place foarte mult Holograf, iar Dan Bittman este artistul roman preferat.
"Holograf este trupa mea favorită din România. Îmi doresc foarte mult să-l întâlnesc pe Dan Bittman. Am avut ocazia să o fac atunci când am fost invitată la show-ul lui televizat, dar nu am avut timp să ajung."
Artista a venit pregătită cu o surpriză pentru George Zafiu, gazda concertelor din Garajul Europa FM. Acesta a primit cadou un capac de maşină cu autograf pe care a promis că-l va pune la loc de cinste în garaj.
Inna a declarat că în Garajul Europa FM s-au întamplat cele mai multe premiere din cariera ei de artist: concert integral acustic, prima sesiune de autografe în ţara ei natală precum şi interpretarea piesei "Club Rocker" într-o variantă care nu a mai fost auzită până acum."

Sursa: Europa FM

Victor Ponta: "Metodele lui Basescu de a ne mitui l-au umplut de un ridicol care stârneşte compasiune."

REALITATEA.NET: <<După consultările de marţi cu reprezentanţii USL, preşedintele Traian Băsescu a lansat un atac extrem de dur la adresa celor doi copreşedinţi ai USL, Ponta şi Antonescu. Invocând lipsa unor parteneri de discuţii, Băsescu i-a catalogat drept "imaturi şi superficiali". În replică, ambii lideri susţin că şeful statului le-a făcut oferte de negocieri în particular, "pe la colţuri".
"Din păcate, dialogul nu e posibil cu Băsescu. Nu mă refer doar la modul în care a tratat o propunere onestă, care se putea discuta, accepta sau nu, dar şi din modul în care a comentat deciziile CCR, din modul în care a prezentat din nou hotărârea perfect unilaterală a domniei sale de a merge cu o reformă administrativ-teritorială, în ciuda tuturor celor auzite astăzi, nu numai de la noi", a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu, în exclusivitate la Realitatea TV.
Invitat în emisiunea Ultima oră, liberalul a declarat discuţiile cu şeful statului s-au purtat pe un ton "foarte serios". Mai mult, în timpul consultărilor, şeful statului nu i-ar fi părut nicio clipă relaxat.
"Traian Băsescu nu mi-a părut deloc relaxat şi asta deoarece nu e relaxat niciodată când are în faţă oameni care nu au dosare şi despre care ştie că nu au nicio muscă pe căciulă", a punctat Antonescu. 
În ceea ce priveşte reorganizarea teritorială, liderul PNL susţine că există două motive pentru care şeful statului insistă pe acest proces, ambele pornite din raţiuni pur electorale.
"Prin reorganizare, Traian Băsescu încearcă să împuşte doi iepuri. Nu are vreun alt gând, ca om politic, decât scopuri electorale. Marea lui problemă e că a fost un candidat excepţional întotdeauna, numai că n-a încetat de când e preşedinte să fie candidat electoral, iar asta e o problemă de-a lui. Apoi, urmăreşte să nu mai aibă alegeri în judeţe unde ştie, vede, măsoară superioritatea zdobitoare a USL, cu baroni, fără baroni... Încercând să scape de chestiunea asta, pentru că şi în 8 regiuni, şi în 2 PD-ul pierde alegerile, indiferent de formulă, dar pe semne că-şi dă nişte şanse în plus suspendând aceste foruri alese, dând toţi banii şi toată puterea pe fondul haosului reorganizării unui super-baron numit de Guvern, sigur asta sporeşte şansa. Apoi, îşi generează o temă de campanie pentru că întotdeauna domnia sa a trebuit să se lupte de unul singur cu corupţia. Băsescu îşi face o temă de campanie, plasează răul baronilor numai la un partid sau la două, la adversari", explică Antonescu.
În ciuda schimbului dur de replici din timpul consultărilor de la Cotroceni însă, la finalul discuţiilor, camerele de luat vederi au surprins un moment în care şeful statului are un schimb de replici ceva mai lung cu liderul PNL. În tot acest timp, Băsescu îi strânge mâna lui Antonescu, în vreme ce preşedintele social-democrat îl aşteaptă pe cel liberal.
"Pe mine şi acolo m-a pufnit râsul, dar domnul Băsescu m-a întrebat dacă mai vreau să mai stau în Opoziţie. Aerul îmi aducea aminte de vremuri dinainte de '89 când, fiind penurie de mărfuri, mai venea câte unul care nu neapărat naviga, te trăgea de mânecă şi spunea 'Am ceva marfă. Nu vrei să cumperi?' Cam ăsta a fost sentimentul nostru. I-am răspuns că eu cred că dânsul ar trebui să aibă griji mai mari decât asta", a povestit Antonescu.
La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat că şi el a primit o astfel de "propunere indecentă" din partea şefului statului. El a povestit că, în urmă cu câteva săptămâni, Traian Băsescu l-a invitat, prin mesaje transmise prin diverse canale, la întâlniri de taină şi a subliniat că nu este interesat de nicio astfel de propunere, precizând că opoziţia nu poate fi dezbinată.
"Azi l-a tras de mânecă pe Antonescu. Acesta a ieşit din sală şi mi-a spus ce se milogea Băsescu de el. E clar că domnul Băsescu nu se poate ridica la momentul importat prin care trecem. Metodele lui de a ne mitui l-au umplut de un ridicol care stârneşte compasiune. Oricât se chinuie să ne facă oferte, nu are ce să ne ofere. La televizor ne califică în toate felurile posibile, când ne prinde ne trage de mânecă cu oferte", spune liderul PSD.
Cât despre propunerea făcută de Băsescu, Ponta adaugă: "Nu mă interesează şi nu are ce să ne ofere. Şi dacă spune că-l cheamă 'Traian Băsescu' nu-l cred. Nu mă interesează propunerile lui indecente. E un om atât de compromis şi de incredibil, încât nimeni în afară de Boc nu crede în spusele sale.">>

Sursa: REALITATEA.NET

Ce presedinte avem... Nu creaza nimic, decat discordie. Nu e constructiv deloc, se gandeste doar cum sa dezbine opozitia, astfel incat sa isi usureze el viata.
Cred ca mai e prea mult pana la alegerile presidentiale, pana atunci raul facut cred ca va fi prea mare...

marți, 21 iunie 2011

Referendumul privind reorganizarea teritoriala a Romaniei ESTE OBLIGATORIU PRIN CONSTITUTIE.



Conform Constitutiei, reorganizarea teritoriala a Romaniei fara consultarea populatiei SE PEDEPSESTE CU INCHISOARE.
Dar care ar fi rostul acestei reorganizari nu pricepe nimeni, argumentele oferite de PDL-isti fiind aberante.
Singurul argument pro, dupa parerea mea, dar care NU face parte dintre argumentele oficialitatilor, ar fi acela de a desfiinta judetele cu majoritate maghiara si a le uni cu alte judete, populatia maghiara devenind astfel minoritara.
Insa nu cred ca acesta a fost rolul, deoarece in legile aparute in ultima vreme incepe sa se pomeneasca despre GRANITA TINUTULUI SECUIESC, ceea ce este incredibil si foarte grav!
Urmariti cu atentie.

duminică, 19 iunie 2011

In nerusinarea lui, guvernul de la Budapesta se amesteca, solicitand crearea unui judet numai de maghiari

Gazeta de Bistrita: "Guvernul de la Budapesta se amestecă în problemele interne ale României
Ideea reorganizării administrativ-teritoriale avansată de democrat-liberali ca o necesitate pentru absorbţia mai eficientă a fondurilor europene şi pentru apropierea autorităţilor locale mai mult de cetăţean, a dus la tensionarea relaţiilor dintre statul român şi cel maghiar. În viziunea Guvernului de la Budapesta, faptul că maghiarii din România trebuie să rămână uniţi este o problemă mai mult decât vitală. „Este o problemă de viaţă şi de moarte pentru etnicii maghiari ca regiunea istorică a Ţinutului Secuiesc şi judeţele populate de etnici maghiari să rămână unite. România şi-a asumat angajamente internaţionale să nu schimbe forţat harta etnică”, a declarat vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen. Mai mult decât atât, acesta a apreciat că planul reaminteşte de măsurile antimaghiare din vremea lui Ceauşescu, când regiunea autonomă Mureş a fost desfiinţată. Însă, indiferent de modificările administrativ teritoriale pe care autorităţile române le va aplica, oficialul ungar spune că „realitatea” Ţinutului Secuiesc trebuie respectată. Zsolt Semjen a mai spus că, în cazul în care planul PDL de fuzionare a actualelor judeţe va fi implementat, proporţia etnicilor maghiari în noile unităţi administrative ar scădea dramatic.
De cealaltă parte a baricadei, ministrul de Externe al României, Teodor Baconschi, a reacţionat rapid şi l-a convocat pe ambasadorul Ungariei la Bucureşti la sediu Ministerul Afacerilor Externe. Astfel, ministrul Baconschi a cerut Ungariei să revină la un ton normal şi să înceteze cu declaraţiile „deplasate”. „Din păcate, în ultima perioadă, s-au înmulţit declaraţiile provocatoare care, venite de la Budapesta au şi un supărător aer de imixtiune în treburile altui stat”, a afirmat la RFI, ministrul român de Externe. „Sunt un adept al păstrării şi continuării acestei reconcilieri bilaterale, care e foarte importantă pentru ambele ţări şi sunt sigur că noua convocare la MAE a ambasadorului ungar la Bucureşti va transmite nedumerirea părţii române, perplexitatea noastră în faţa înmulţirii acestor declaraţii deplasate şi totodată îi va ajuta pe partenerii noştri de la Budapesta să revină la un ton normal”, a mai spus Baconschi.

Exprimări diferite, acelaşi obiectiv

Ceea ce ar urma în eventualitatea unei noi reîmpărţiri a României aşa cum este văzută ea de reprezentanţii maghiarimii, este trecut sub tăcere.
În viziunea liderilor UDMR, România ar trebui reîmpărţită în 16 judeţe, pe care le-ar grupa în cinci macroregiuni de dezvoltare, structuri fără caracter administrativ - teritorial şi fără personalitate juridică. O simplă trasare a limitelor celei de-a cincea macroregiuni, aşa cum este văzută de UDMR, creează o formă foarte familiară cunoscută din istorie: teritoriul smuls României prin Dictatul de la Viena, semnat în 30 august 1940, prin care ţara noastră a fost silită să cedeze aproape jumătate, circa 43.492 km² din Transilvania în favoarea Ungariei. Macroregiunea V propusă liderii UDMR este alcătuită din trei unităţi administrative, formate fiecare din câte trei judeţe actuale. Potrivit unui recensământ efectuat în 2002, judeţe Harghita, Covasna şi Mureş au cele mai mari procente de populaţie de etnie maghiară, Astfel, Harghita  are 84,61% etnici maghiari, Covasna – 73,81% , Mureş -39,26%. Al doilea judeţ ca importanţă demografică pentru UDMR este  format din actualele judeţe Satu Mare, unde 35,22% dintre cetăţeni sunt de etnie maghiară, Bihor - 25,92% şi Sălaj - 23,07%. Al treilea judeţ care ar forma macroregiunea V din optica UDMR ar fi compus din Cluj, cu 17,37% maghiari, Maramureş - 9,06% şi Bistriţa-Năsăud, unde doar 5,89% dintre cetăţeni sunt de etnie maghiară.
Deşi sunt adversari politici, Partidul Civic Maghiar (PCM), condus de Szasz Jeno, are acelaşi obiectiv al autonomiei maghiare, dar văzut dintr-un unghi mai radical.
Astfel, liderii PCM propun înfiinţarea a 12 macro-judeţe - Banat, Bucureşti, Dobrogea, Maramureş, Oltenia, Partium, adică regiunea Crişurilor, Moldova de Sud, Moldova de nord sau Bucovina, Muntenia, Transilvania de Nord, Transilvania de Sud şi Ţinutul Secuiesc. În viziunea maghiarilor, Partium ar fi reprezentat de vechiul voievodat al lui Dragoş-Vodă, care s-ar suprapune aproximativ peste judeţele Arad, Bihor, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, aspect care trimite cu gândul la vechiul Regat al Ungariei Mari. Numele provine din latinescul „Partium Regni Hungariae”, ce desemnează o porţiune din regatul Ungariei, conduse de Principatul Transilvaniei, dar care nu aparţineau oficial acestuia.

Sursa: Gazeta de Bistrita

Maghiarul bun si maghiarul rau

Gazeta de Bistrita: "Liderii maghiarimii din România ţin cu dinţii la autonomia pe criterii etnice
Noua împărţire administrativă a României a deschis o adevărată cutie a Pandorei. Tema lansată de curând a încins spiritele în rândul politicienilor care au viziuni diferite în ceea ce priveşte împărţirea pe regiuni a ţării.
Mai nou, privirile sunt aţintite asupra etnicilor maghiari, ai căror lideri vor ca Ţinutul Secuiesc cel puţin să fie bine definit pe noua hartă administrativă a României care va fi cât de curând conturată.
Politicienii maghiari din România au propus în replică la cele opt regiuni (judeţe mai mari) propuse de PDL, o „macroregiune” care corespunde cu teritoriul obţinut de Budapesta, în 1940, prin Dictatul de la Viena.
Săptămâna trecută s-au ivit şi alte probleme, autorităţile de la Budapesta sărind în ajutorul liderilor maghiari din România şi acuzând totodată PDL de forţarea hărţii etnice în Transilvania.

Ameninţări directe


La mijlocul săptămânii trecute, liderii Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) au lansat un îndemn etnicilor maghiari de a ieşi în stradă şi de a recurge la acte de nesupunere civică, inclusiv blocări de drumuri în cazul în care democrat-liberalii reuşesc să îşi impună în parlament varianta de regionalizare a României sub forma celor opt judeţe. Totodată, Guvernul Boc este acuzat de CNS că este antidemocratic, lezând „voinţa şi interesele locuitorilor Ţinutului Secuiesc prin modificarea forţată a proporţiilor etnice”.
„Toţi cetăţenii, toate autorităţile administraţiei publice locale din Ţinutul Secuiesc trebuie să protesteze hotărât şi să se pregătească chiar şi la nesupunere civică, demonstraţii stradale, făcând guvernul României să înţeleagă: aşa ceva nu se poate face cu Ţinutul Secuiesc!”, se arată într-un protest scris remis presei, autorităţilor statului român, dar şi ambasadelor SUA, Rusiei şi statelor membre ale Uniunii Europene.
Formula propusă de PDL este văzută în ochii liderilor maghiari ca fiind o nouă formă de desfiinţare a majorităţii maghiare din secuime. Mai mult decât atât, cei cu viziuni radicale din rândul maghiarilor propun revenirea la vechile provincii şi voievodate istorice care au făcut parte din Ungaria Mare.
În plus, aceiaşi lideri ai CNS nu au dat înapoi în a aduce acuze şi Guvernului de la Budapesta din cauza pasivităţii de care a dat dovadă vizavi de această temă fierbinte.
De cealaltă parte, liderii UDMR se disociază de reacţiile CNS, prin care populaţia de etnie maghiară este îndemnată să se opună cu orice preţ propunerilor Guvernului Boc, chiar dacă sunt de acord cu ideea avansată de radicalii unguri în ceea ce priveşte noua reîmpărţire administrativă a României."
Exact cum scriam intr-un post anterior, Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) si UDMR, pentru publicul roman sunt formatiuni concurente, independente, se critica si se disociaza reciproc, insa in realitate sunt de fapt aliati pentru scopul lor comun. Doar ca joaca rolul "politistul rau si politistul bun".
In regula, liderii Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) de ce nu sunt trimisi in judecata pentru instigare la revolta?!?!
Ce nu vor sa inteleaga liderii maghiarimii este ca inclusiv zona pe care ei o numesc Tinutul Secuiesc este o zona din casa noastra, a tuturor cetatenilor acestei tari, ROMANIA. Ei sunt cetateni romani pentru ca le-am permis noi, romanii, in trecut. Daca le-am permis sa stea si grupati ca sa se simta bine, nu inseamna acum ca au dreptul la autonomie, apoi independenta. Daca le e bine asa, sunt onesti acestei tari care i-a infiat si se comporta ca atare, sunt bine-veniti. Daca nu, nu au decat sa se intoarca acasa, in Ungaria!

Sursa: GAZETA DE BISTRITA