Pagini

miercuri, 22 iunie 2011

Victor Ponta: "Metodele lui Basescu de a ne mitui l-au umplut de un ridicol care stârneşte compasiune."

REALITATEA.NET: <<După consultările de marţi cu reprezentanţii USL, preşedintele Traian Băsescu a lansat un atac extrem de dur la adresa celor doi copreşedinţi ai USL, Ponta şi Antonescu. Invocând lipsa unor parteneri de discuţii, Băsescu i-a catalogat drept "imaturi şi superficiali". În replică, ambii lideri susţin că şeful statului le-a făcut oferte de negocieri în particular, "pe la colţuri".
"Din păcate, dialogul nu e posibil cu Băsescu. Nu mă refer doar la modul în care a tratat o propunere onestă, care se putea discuta, accepta sau nu, dar şi din modul în care a comentat deciziile CCR, din modul în care a prezentat din nou hotărârea perfect unilaterală a domniei sale de a merge cu o reformă administrativ-teritorială, în ciuda tuturor celor auzite astăzi, nu numai de la noi", a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu, în exclusivitate la Realitatea TV.
Invitat în emisiunea Ultima oră, liberalul a declarat discuţiile cu şeful statului s-au purtat pe un ton "foarte serios". Mai mult, în timpul consultărilor, şeful statului nu i-ar fi părut nicio clipă relaxat.
"Traian Băsescu nu mi-a părut deloc relaxat şi asta deoarece nu e relaxat niciodată când are în faţă oameni care nu au dosare şi despre care ştie că nu au nicio muscă pe căciulă", a punctat Antonescu. 
În ceea ce priveşte reorganizarea teritorială, liderul PNL susţine că există două motive pentru care şeful statului insistă pe acest proces, ambele pornite din raţiuni pur electorale.
"Prin reorganizare, Traian Băsescu încearcă să împuşte doi iepuri. Nu are vreun alt gând, ca om politic, decât scopuri electorale. Marea lui problemă e că a fost un candidat excepţional întotdeauna, numai că n-a încetat de când e preşedinte să fie candidat electoral, iar asta e o problemă de-a lui. Apoi, urmăreşte să nu mai aibă alegeri în judeţe unde ştie, vede, măsoară superioritatea zdobitoare a USL, cu baroni, fără baroni... Încercând să scape de chestiunea asta, pentru că şi în 8 regiuni, şi în 2 PD-ul pierde alegerile, indiferent de formulă, dar pe semne că-şi dă nişte şanse în plus suspendând aceste foruri alese, dând toţi banii şi toată puterea pe fondul haosului reorganizării unui super-baron numit de Guvern, sigur asta sporeşte şansa. Apoi, îşi generează o temă de campanie pentru că întotdeauna domnia sa a trebuit să se lupte de unul singur cu corupţia. Băsescu îşi face o temă de campanie, plasează răul baronilor numai la un partid sau la două, la adversari", explică Antonescu.
În ciuda schimbului dur de replici din timpul consultărilor de la Cotroceni însă, la finalul discuţiilor, camerele de luat vederi au surprins un moment în care şeful statului are un schimb de replici ceva mai lung cu liderul PNL. În tot acest timp, Băsescu îi strânge mâna lui Antonescu, în vreme ce preşedintele social-democrat îl aşteaptă pe cel liberal.
"Pe mine şi acolo m-a pufnit râsul, dar domnul Băsescu m-a întrebat dacă mai vreau să mai stau în Opoziţie. Aerul îmi aducea aminte de vremuri dinainte de '89 când, fiind penurie de mărfuri, mai venea câte unul care nu neapărat naviga, te trăgea de mânecă şi spunea 'Am ceva marfă. Nu vrei să cumperi?' Cam ăsta a fost sentimentul nostru. I-am răspuns că eu cred că dânsul ar trebui să aibă griji mai mari decât asta", a povestit Antonescu.
La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat că şi el a primit o astfel de "propunere indecentă" din partea şefului statului. El a povestit că, în urmă cu câteva săptămâni, Traian Băsescu l-a invitat, prin mesaje transmise prin diverse canale, la întâlniri de taină şi a subliniat că nu este interesat de nicio astfel de propunere, precizând că opoziţia nu poate fi dezbinată.
"Azi l-a tras de mânecă pe Antonescu. Acesta a ieşit din sală şi mi-a spus ce se milogea Băsescu de el. E clar că domnul Băsescu nu se poate ridica la momentul importat prin care trecem. Metodele lui de a ne mitui l-au umplut de un ridicol care stârneşte compasiune. Oricât se chinuie să ne facă oferte, nu are ce să ne ofere. La televizor ne califică în toate felurile posibile, când ne prinde ne trage de mânecă cu oferte", spune liderul PSD.
Cât despre propunerea făcută de Băsescu, Ponta adaugă: "Nu mă interesează şi nu are ce să ne ofere. Şi dacă spune că-l cheamă 'Traian Băsescu' nu-l cred. Nu mă interesează propunerile lui indecente. E un om atât de compromis şi de incredibil, încât nimeni în afară de Boc nu crede în spusele sale.">>

Sursa: REALITATEA.NET

Ce presedinte avem... Nu creaza nimic, decat discordie. Nu e constructiv deloc, se gandeste doar cum sa dezbine opozitia, astfel incat sa isi usureze el viata.
Cred ca mai e prea mult pana la alegerile presidentiale, pana atunci raul facut cred ca va fi prea mare...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu