Pagini

duminică, 7 octombrie 2012

Seceta face prapad: Muresul aproape A SECAT!

 Seceta este foarte accentuata in Europa, insa Romania este cea mai afectata, ne mai fiind confruntata cu o astfel de seceta de mai bine de o jumatate de secol
Pe langa dezastrul din agricultura si fantanile ramase fara apa, a venit randul raurilor.
In fotografiile alaturate, desi pare greu de crezut, dar este Muresul, din care nu a mai ramas aproape nimic.
Pe fundul albiei se poate observa cum a crescut iarba, iar ce a mai ramas din rau, unul dintre cele mai mari din tara, poate fi traversat la pas, spre uimirea localnicilor, care nu au vazut in viata lor asa ceva..
De altfel in ultima fotografie, cea de jos, se poate observa un pescar care sta in punctul cel mai adanc al Muresului, iar apa ii trece cu putin peste genunchi.

In perioada urmatoare se preconiza ca seceta va continua si exista pericolul ca centrala termoelectrica de la Mintia, a carei racire se face cu apa din Mures, sa isi opreasca activitatea. Lucru foarte grav avand in vedere zona intinsa a carei alimentare cu electricitate depinde de ea.
Astfel, daca si alte rauri sunt in aceeasi situatie si exista pericolul incetarii activitatii mai multor hidrocentrale si termocentrale cu racire cu apa, situatia poate deveni chiar disperata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu