Pagini

sâmbătă, 18 iunie 2011

In Romania se afla ultima colonie de leprosi din Europa

BBC: "Ultima colonie de leprosi din Europa
Satul Tichilesti este într-o zonă retrasa din România, pe marginea Deltei Dunării şi acesta este caminul a ceea ce este considerata a fi ultima colonie de leprosi din Europa.
Boala poate provoca mutilari daca este lasata netratata. Dar, deoarece în mare parte lepra a fost eradicată în Europa, populaţia coloniei s-a diminuat.
Acum doar o mână de pacienţi mai sunt ramasi, dintre care cea mai veche este Ioana Miscov, care a fost trimisa in colonie de copil. Ioana s-a căsătorit cu un pacient coleg şi a avut o fiica pe nume Dominica, ce a crescut în colonie."

joi, 16 iunie 2011

Europa FM: DJ Project a lansat videoclipul "Mi-e dor de noi"


"Dupa ce vara trecuta am fredonat cu totii "Regrete", in aceasta vara Dj Project ne dau o alta tema muzicala. Noul lor single, care a cucerit deja inimile ascultatorilor, se numeste "Mi-e dor de noi" si este cel de al treilea lansat in formula DJ Project feat Giulia.
Videoclipul pentru aceasta piesa are o poveste aparte. In ziua cand trebuia sa se filmeze prima data, lucrurile nu s-au sincronizat pe platou, artistii au venit obositi din pricina calendarului foarte incarcat iar programul discutat anterior nu s-a putut respecta asa incat filmarile s-au anulat.
Ulterior, cu trei zile inainte de data la care fusesera reprogramate filmarile, masina cu care dj Gino Manzotti si dj Maxx se indreptau de la un concert catre Timisoara, acolo unde locuiesc cei doi djei, a fost implicata intr-un accident de circulatie. O alta masina a lovit-o puternic in fata-stanga iar dj Maxx care era soferul a fost preluat de SMURD si dus la spital. In cele din urma dj Maxx s-a dovedit a fi bine, ceea ce nu putem spune si despre X5-ul baietilor, care si-a continuat drumul pe o platforma.
Cu o seara inainte de noile filmari pentru clip, dj Maxx a plecat catre Bucuresti cu un alt X5, ca sa ajunga la timp si sa fie odihnit pentru a doua zi, dar dupa cateva zeci de kilometri masina s-a defectat si a fost nevoit sa se intoarca la Timisoara. Cei de la service i-au promis ca i-o repara pana a doua zi la pranz, dar abia seara masina a fost reparata. Intre timp, la studiorile Mediapro din Buftea Gino Manzotti, care venise de la Timisoara cu avionul, si Giulia filmau pentru noul videoclip, si impreuna cu regizorul Florin Botea il asteptau si pe dj Maxx sa apara mai pe seara.
Cum dj Maxx nu putea sa mai ajunga in seara aceea in Bucuresti, filmarile s-au incheiat fara el si astfel in videoclipul piesei "Mi-e dor de noi" apar doar dj Gino Manzotti si Giulia, fara ghinionistul de Maxx! "N-a fost sa fie. Am avut ghinion dupa ghinion. Si jur ca mi-ar fi placut sa fiu si eu un pic politist! Bine insa ca ai mei s-au descurcat si fara mine!"
Aceasta a fost povestea ghinionului care s-a abatut asupra celor de la Dj Project iar acum va invitam sa vedeti povestea din cel mai nou clip al lor."

Europa FM: "Al-Quaeda are un nou lider care anunţă că va continua războiul Sfânt împotriva SUA şi Israelului"

"Nou lider, Ayman Al-Zawahri ar fi fost "creierul operaţional" din spatele atacurilor de la 11 septembrie 2001, din New York.
Dacă americanii credeau că au scăpat de ameninţările teroriste odată cu uciderea lui Osama Bin Laden, s-au înşelat.
Reţeaua Al-Quaeda anunţă că are de-acum un nou lider, Ayman al-Zawahiri, care este hotărât să continue ce a început Bin Laden.
Este vorba despre Războiul Sfânt, numit jihad, împotriva Statelor Unite si a Israelului.
Un site de internet, despre care se stie ca are legaturi cu reţeaua Al-Qaeda, anunta ca egipteanul Ayman al-Zawahiri i-a luat locul lui Osama Bin Laden la conducerea organizatiei teroriste. Al-Zawahiri, care va implini 60 de ani saptamana viitoare, a fost pana acum al doilea în ierarhia retelei şi mâna dreaptă a lui Osama Bin Laden.
Anunţul, semnat de comandamentul general al organizaţiei teroriste mai precizeaza ca Al-Qaeda va continua "jihadul împotriva apostaţilor care agresează pământul islamului, în frunte cu America cruciată şi acolitul său Israel".
Potrivit FoxNews, noul lider Al-Qaeda provine dintr-o familie egipteana de doctori si intelectuali. Tatal sau a fost profesor de farmacologie la Facultatea de Medicină a Universitatii din Cairo, in timp ce bunicul sau a fos mare imam al Universităţii Al-Azhar, un important centru religios. Se crede ca Ayman Al-Zawahri ar fi fost "creierul operaţional" din spatele atacurilor de la 11 septembrie 2001, din New York.
Numirea lui la conducerea retelei vine la aproximativ o luna si jumatate de la uciderea lui Osama Bin Laden. Acesta a fost capturat, la inceputul lunii mai, de un commando american, în oraşul pakistanez Abbottabad. Saptamana trecuta, Al-Zawahiri avertiză că Osama bin Laden va continua să "ingrozească" SUA, de dincolo de mormant."

NASA in alerta?

In completarea postarii de ieri referitoare la mesajul video pe care NASA l-a postat pe site-ul sau: tot pe site-ul NASA a fost postat un ghid pentru situatii de urgenta si toti angajatii au primit un e-mail prin care erau indemnati sa il studieze si sa il aplice.
Iata o mostra tradusa:







"Dacă există o urgenţă vei fi pregatit?
Ce trebuie sa stii despre pregătirea personala
Sugestie Kit de urgenţă
www.nasa.gov
Eşti pregătit?
Sugestii pentru Kituri de urgenţă
Urgente se pot întâmpla oricând, oriunde. Un caz de urgenţă poate provoca tie si familiei tale adăpostirea sau evacuarea pentru o perioadă necunoscută de timp. Chiar dupa primul mesaj primit de la salvatorii care lucrează din greu, poate dura ore sau chiar zile înainte ca acestia să ajunge la dumneavoastra. De aceea este important să se construiască un kit de alimentare de urgenţă pentru casa ta si masina ta. Elementele enumerate mai jos sunt recomandate pentru kit-ul dvs. de aprovizionare de urgenţă; cu toate acestea, dumneavoastra va cunoasteti cel mai bine nevoile, astfel încât sa adăugati si alte elemente dupa cum credeţi de cuviinţă.
Cantităţile identificate mai jos pot diferi de cele din kit-ul dumneavoastra, deoarece un kit de aprovizionare de urgenta pentru masina ta este pentru a fi utilizat în cazul unei defecţiuni sau întârzieri prelungite. Pentru lunile de iarna, includeţi o lopată, haine groase, şi sare.
Apă
1 galon de apă pe persoană pe zi (băut, prepararea hranei, şi salubritate)
Alimente
Păstrati cel puţin o aprovizionare de 3 zile de alimente nonperisable pentru fiecare persoană. Selectaţi alimente care nu necesita refrigerare şi usor de preparat şi care îndeplinesc orice restricţii alimentare pe care tu sau familia ta le-ati putea avea. Selectaţi produse alimentare care sunt compacte şi uşoare. Asiguraţi-vă că rotiţi produsele alimentare la fiecare 6 luni.
Fiti pregatiti cu conserve de carne.
O aprovizionare pentru 3 zile cu apă pentru fiecare persoană în agenţii dvs. de uz casnic de purificare a apei şi filtre (disponibile la majoritatea magazinelor camping), sucuri, conserve, supe sub formă de praf, cuburi de Bouillon uscate sau afumate si uscate, carne, batoane proteice.
Trusă de prim-ajutor
Vă recomandăm să aveţi două truse de prim ajutor - una pentru casa şi una pentru masina, care ar trebui să includă următoarele elemente:
Bandaje adezive sterile, antiseptic, tampoane sterile de tifon în dimensiuni diferite, bandaje hipoalergenice, bandă adezivă, bandaje sterile cu role (3 role fiecare), foarfece, pensetă, sapun moale towelettes (8-10 pachete) antiseptic, aspirina, termometru, spray Nonbreakable sau alte analgezice, medicamente antidiuretice, antiacidele (pentru a induce vărsături), vitamine, laxative, atele, săpun, mănuşi din Latex
Medicamentele necesita prescriptie medicala
Instrumente şi consumabile
Pahare de unica folosinta, farfurii din material plastic şi ustensile, radio si baterii de rezerva, lanternă şi baterii suplimentare, cecuri de numerar sau de călătorie, unele Multitool, hărţi / atlase rutiere, încărcătoare (pentru telefoane mobile, iPod, etc), folie de plastic pentru depozitare, creion, rachete de semnalizare, kit de, mască de gaze, mănuşi de lucru
Salubritate şi igienă
Haine şi de pat
Hârtie igienică, săpun detergent lichid, articole consumabile pentru toaleta feminina, articole de igiena personala, pungi de plastic pentru gunoi, lopata mica pentru ingroparea dejectilor, clor dezinfectant de uz casnic, îmbrăcăminte şi încălţăminte de schimb, cizme de cauciuc, pătura, pelerine de ploaie, saci de dormit, lenjerie de corp.
Nevoi speciale
Medicamentele necesare in cazul in care sunteti dependent de un tratament (insulina, medicamente pentru tensiune)
Diverse
Păstraţi aceste înregistrări într-un recipient rezistent la apa, portabil.
PONT: a se păstra elementele din kit-ul aprovizionare în recipiente uşor de transportat, cum ar fi o cutie de plastic. Pastrati o versiune mai mica a kit-ului de urgenţă in portbagaj pentru situatia in care este nevoie de evacuare urgenta.
Includeti jocuri de carti, jucarii pentru copii, polite de asigurare, contracte, acte, paşapoarte, obligaţiuni, cărţi de securitate socială, premise de conducere, numere de credit de cont bancar, card,  inventarul actelor familiei (naştere şi / sau certificate de căsătorie, numere de telefon importante) documente importante.
vei fi pregatit?"

Acesta a fost kit-ul de urgenta. Urmeaza in continuare "Planul familial pentru dezastre", "Planul pentru persoane cu nevoi speciale" (batrani, handicapati), "Planul pentru animalele de companie" si "Planul familial de comunicare".
Ce putem deduce?
Daca oamenii sunt sfatuiti sa roteasca alimentele din rezerva o data la 6 luni pentru a nu se strica, inseamna ca nu e ceva asteptat chiar in aceste saptamani, ci eventual anul viitor. Doar ca vor sa pregateasca psihic populatia pentru ce va urma.
Ce ar putea fi?
Teorii sunt foarte multe: unele persoane cred ca e vorba de exploziile solare de anul viitor, care se stie ca vor fi foarte puternice si vor pune in pericol retelele electrice. Dar atunci la ce ne trebuie atele in kit?
Altii fac legatura cu asteroidul care anul viitor va trece foarte aproape de Pamant si cred ca este posibila o ciocnire. Mai degraba.
Sau oare au identificat pericolul unui atentat cu bomba nucleara, poate chiar a unui razboi?
Nu putem sti, iar oficialii NASA degeaba sunt intrebati, pentru ca oricum vor spune ca nu e nimic, doar un gest de precautie. Dar cine crede ca iti iei astfel de masuri, daca nu exista un pericol iminent?

Atat textul original, cat si materialele video pot fi gasite pe site-ul NASA:

miercuri, 15 iunie 2011

Stie NASA ceva si ii e teama sa nu creeze panica?

Dupa ce au postat un mesaj video pe site-ul agentiei, in care indemna populatia sa isi faca rezerve pentru 7 zile de apa, hrana si alte lucruri strict necesare, cei de la NASA au revenit, dregand busuiocul: nu au vrut sa spuna ca se va intampla ceva, ci doar au observat ca oamenii nu sunt deloc pregatiti pentru cataclisme. Oare?
Vezi mesajul video.

Elena Udrea e tiganca???

Invitat vineri seara, în emisiunea “Vorbe grele”, la Antena 3, deputatul PSD Mădălin Voicu a afirmat că ministrul Turismului, Elena Udrea, este de etnie rromă, lucru care nu este rău în opinia pesedistului: “Elena Udrea este de etnie rromă, dar ăsta nu e un lucru rău. Dacă oamenii recunosc sau nu este treaba lor”.
Liderul PDL Bucureşti, Elena Udrea, nu a dorit să comenteze afirmaţiile deputatului social- democrat.
Asta da! Cred ca nimeni nu s-ar fi gandit... bine, nu e ceva rau, doar ca e o surpriza...!

marți, 14 iunie 2011

Si totusi, nu toata lumea doarme!

Servus Hunedoara: Scandalul reprezentanţei „Ţinutului Secuiesc” trece pe alt plan: PLÂNGERE PENALĂ ÎMPOTRIVA LUI WINKLER

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a înaintat ieri, o plângere penală împotriva europarlamentarilor Sogor Csaba, Tokes Laszlo şi Iuliu Winkler (foto). Reprezentaţii acestei fundaţii îi acuză pe cei trei de săvârşirea infracţiunilor de acţiuni împotriva ordinii constituţionale şi complot. Demersul FACIAS a venit ca urmare a iniţiativei celor trei deputaţi europeni UDMR de a deschide o reprezentanţă numită „Ţinutul Secuiesc” la Bruxelles. FACIAS solicită Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) să ia măsurile care se impun pentru cercetarea penală şi tragerea la răspundere a celor ce se fac vinovaţi, dar şi demararea formalităţilor pentru ridicarea imunităţii europarlamentare a celor trei deputaţi europeni."
Ei bine, ma bucur ca cineva, totusi, are insomnii. E interesant de urmarit ce se va intampla mai departe.

luni, 13 iunie 2011

Meciul politic Romania-Ungaria se va termina vreodata?

Realitatea.net: Protest pentru independenţa Ţinutului Secuiesc, la Londra
"Un grup de oameni a protestat, sâmbătă, la Londra, pentru independenţa Ţinutului Secuiesc, ei încercând să-i sensibilizeze pe britanici comparând Regatul Unit cu Ungaria fără Ţinutul Secuiesc.
Protest la Londra, în favoarea independenţei Ţinutului Secuiesc. Imaginile au fost surprinse de un telespectator Realitatea TV aflat în capitala Marii Britanii.
Potrivit telespectatorului RTV, Răzvan Creangă, manifestanţii erau amplasaţi în apropierea clădirii Parlamentului. Ei erau "înarmaţi" cu bannere, afişe şi pancarte în limbile română şi engleză, mesajul predominant fiind indepdenţa pentru Ţinutul Secuiesc.
Unele dintre mesaje aveau însă un ton cel puţin agresiv. Ca, de exemplu, "91 de ani fără compromisuri! Numai soluţia armată este acceptabilă?". Alte pancarte comparau un Regat Unit destrămat cu Ungaria fără Ţinutul Secuiesc.
La solicitarea Realitatea TV, Ministerul de Externe a răspuns că s-a luat legătura cu autorităţile britanice pentru lămuriri. Acestea au comunicat că mitingul a fost organizat la iniţiativa unei persoane private - Andras Karaly. Întrucât scopul manifestaţiei era comemorarea împlinirii a 91 de ani de la "dezmembrarea Ungariei"."

De 20 de ani tine acest meci si parca nu are de gand sa se termine vreodata.
Si noi, prin ministrul de externe, chiar trebuie sa fim naivi si sa credem ca organizatorul a fost o persoana privata?! O persoana privata nu are asemenea impulsuri, are alte preocupari, legate de viata sa privata. Si Laslo Tokes este o persoana privata, dar asta nu inseamna ca noi trebuie sa credem ca el actioneaza de capul lui.
Solutia armata?! Mai, 'nea Karaly, dar voi tot huni ati ramas! Da, cred ca asta e singura voastra solutie. Haideti, nu ne cotropiti putin?
Toata lumea in tara asta are cunostinte de nationalitate maghiara, unii chiar prieteni in randul acestora. Nu exista in tara asta astfel de tensiuni si pretentii intre romani si maghiari. Parerea generala este ca maghiarii sunt oameni gospodari, calmi, corecti, care isi vad de treaba lor. Nu vad ce interes ar avea sa aiba intependenta teritoriala in tara asta si nu numai (situatia este asemanatoare si in Slovacia). E adevarat, pe unii ii simt in plus si cinici, care daca ar avea ocazia sa calce pe cap un roman nu ar ezita, insa pe acestia nu am cum sa nu ii exclud din cercul meu de prieteni.
Pe de alta parte, in zonele cu densitate mare de maghiari acestia au fost atat de imbuibati de conducatorii lor locali incat nici macar nu isi dau interesul sa invete romaneste. Ce conteaza ca nu vor reusi sa traiasca decat in zona lor? Bine, acolo traiesc si romani, chiar daca sunt minoritari. Si culmea, AU INVATAT EI UNGURESTE. Asta da umilinta! Bine, nu cred ca realizeaza ei...
Ce nu inteleg este atitudinea pasiva a autoritatilor romane: spre exemplu Laslo Tokes a intrat in Parlamentul European din partea PDL-ului, nu a UDMR-ului. Acum, daca i-a trebuit reprezentanta a Tinutului Secuiesc (de capul lui, ca persoana privata, asa e? Nu au nicio treaba serviciile secrete maghiare acolo. Nuuu!) de ce nu se aplica legea??? De ce nu e arestat pentru subminare?
Csibi Barna sau cum s-o scrie, de ce nu e arestat pentru instigare la violenta? Din contra, cand niste romani au incercat sa raspunda cu aceeasi moneda si au urinat pe mormantul eroului lui Peste, acestia au fost cercetati. DE CE?
Vedeti ca si-a pus unul anunt in geam ca angajeaza om pentru curatenie, exclus unguri. Arestati-l! Doar trebuie sa demonstram ca suntem civilizati, nu-i asa?
Adica am ajuns sa luptam NOI in tara NOASTRA pentru egalitate cu maghiarii???
Serviciile secrete romanesti chiar nu au solutii? Bine, inteleg, acum cativa ani (destul de multi), la Tg. Mures era sa o punem de un razboi (rusii abia asteptau, o planuisera de mult) si acum actioneaza cu teama. Dar asta nu inseamna ca autoritatile romane nu trebuie sa fie ferme. Fiindca maghiarii castiga din ce in ce mai mult teren in aceasta cauza a lor (ma refer la guvernul maghiar, serviciile maghiare si liderii maghiari din Romania, nu la maghiarul de rand din Romania, fiindca el nu are astfel de intentii) prin tenacitate, insistenta, dibacitate politica si dualism (a se citi curvarasai politic).
Sunt sigur ca de fapt toate aceste formatiuni maghiare din Romania, care aparent se concureaza si critica intre ele sub pretextul ca UDMR-ul e prea slab si nu apasa mai tare acceleratia, de fapt sunt partenere, cu acelasi scop, finantate de guvernul maghiar. Doar ca s-au hotarat sa lupte pe mai multe planuri.
Spre exemplu, imaginea generala indusa de ei este ca Laslo Tokes este in clinciuri cu UDMR, se contreaza, UDMR-ul ii dezaproba actiunile si reprezentanta de la Bruxelles a deschis-o el, pe banii lui, de capul lui.
Ei bine, iata ce scrie pe site-ul UDMR:
"Noi, europarlamentarii maghiari din Transilvania, salutăm faptul că liderii administraţiei locale judeţene din Harghita, Covasna şi Mureş au decis – în mod legal – să înceapă o reprezentare europeană comună, deoarece astfel vor putea prezenta Ţinutul Secuiesc printr-o strategie şi imagine unică."
Aha! Deci nu a fost Tokes singur! Ci impreuna cu consiliile judetene din zona! Si mai scrie:
"Astfel, Ţinutul Secuiesc se alătură şirului de ţinuturi, regiuni, judeţe şi oraşe care au o reprezentanţă proprie în capitala Europei. În prealabil, Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, reprectiv judeţele Cluj şi Timiş au mai deschis astfel de birouri.". Da, Atiila, dar acelea nu sunt pe criterii etnice. Nuuu, nici voi, v-ati gandit numai la aspectul economic, nu-i asa, nu la a mai face un pas catre tinta voastra. Apoi continua cu baliverne de genul absorbtiei fondurilor europene, stiind ca noi ii vom crede pe cuvant ca de fapt acesta a fost scopul lor, nu cel pentru care lupta de 20 de ani.
Iar romanii tac, fac pe strutii si maghiarii prind din ce in ce mai mult curaj. De ce nu sunt desemnate "persona non grata" cateva oficialitati de ale lor, ca sa le mai taie din aripi?
Azi-maine o sa ne trezim cu o autonomie teritoriala, apoi o independenta a Translivaniei, apoi alipirea acesteia la Ungaria (doar e independenta, nu? Face ce vrea...). Si stiu de acum care va fi reactia romanilor: se vor intoarce pe partea cealalta, ca de obicei.