Pagini

luni, 13 iunie 2011

Meciul politic Romania-Ungaria se va termina vreodata?

Realitatea.net: Protest pentru independenţa Ţinutului Secuiesc, la Londra
"Un grup de oameni a protestat, sâmbătă, la Londra, pentru independenţa Ţinutului Secuiesc, ei încercând să-i sensibilizeze pe britanici comparând Regatul Unit cu Ungaria fără Ţinutul Secuiesc.
Protest la Londra, în favoarea independenţei Ţinutului Secuiesc. Imaginile au fost surprinse de un telespectator Realitatea TV aflat în capitala Marii Britanii.
Potrivit telespectatorului RTV, Răzvan Creangă, manifestanţii erau amplasaţi în apropierea clădirii Parlamentului. Ei erau "înarmaţi" cu bannere, afişe şi pancarte în limbile română şi engleză, mesajul predominant fiind indepdenţa pentru Ţinutul Secuiesc.
Unele dintre mesaje aveau însă un ton cel puţin agresiv. Ca, de exemplu, "91 de ani fără compromisuri! Numai soluţia armată este acceptabilă?". Alte pancarte comparau un Regat Unit destrămat cu Ungaria fără Ţinutul Secuiesc.
La solicitarea Realitatea TV, Ministerul de Externe a răspuns că s-a luat legătura cu autorităţile britanice pentru lămuriri. Acestea au comunicat că mitingul a fost organizat la iniţiativa unei persoane private - Andras Karaly. Întrucât scopul manifestaţiei era comemorarea împlinirii a 91 de ani de la "dezmembrarea Ungariei"."

De 20 de ani tine acest meci si parca nu are de gand sa se termine vreodata.
Si noi, prin ministrul de externe, chiar trebuie sa fim naivi si sa credem ca organizatorul a fost o persoana privata?! O persoana privata nu are asemenea impulsuri, are alte preocupari, legate de viata sa privata. Si Laslo Tokes este o persoana privata, dar asta nu inseamna ca noi trebuie sa credem ca el actioneaza de capul lui.
Solutia armata?! Mai, 'nea Karaly, dar voi tot huni ati ramas! Da, cred ca asta e singura voastra solutie. Haideti, nu ne cotropiti putin?
Toata lumea in tara asta are cunostinte de nationalitate maghiara, unii chiar prieteni in randul acestora. Nu exista in tara asta astfel de tensiuni si pretentii intre romani si maghiari. Parerea generala este ca maghiarii sunt oameni gospodari, calmi, corecti, care isi vad de treaba lor. Nu vad ce interes ar avea sa aiba intependenta teritoriala in tara asta si nu numai (situatia este asemanatoare si in Slovacia). E adevarat, pe unii ii simt in plus si cinici, care daca ar avea ocazia sa calce pe cap un roman nu ar ezita, insa pe acestia nu am cum sa nu ii exclud din cercul meu de prieteni.
Pe de alta parte, in zonele cu densitate mare de maghiari acestia au fost atat de imbuibati de conducatorii lor locali incat nici macar nu isi dau interesul sa invete romaneste. Ce conteaza ca nu vor reusi sa traiasca decat in zona lor? Bine, acolo traiesc si romani, chiar daca sunt minoritari. Si culmea, AU INVATAT EI UNGURESTE. Asta da umilinta! Bine, nu cred ca realizeaza ei...
Ce nu inteleg este atitudinea pasiva a autoritatilor romane: spre exemplu Laslo Tokes a intrat in Parlamentul European din partea PDL-ului, nu a UDMR-ului. Acum, daca i-a trebuit reprezentanta a Tinutului Secuiesc (de capul lui, ca persoana privata, asa e? Nu au nicio treaba serviciile secrete maghiare acolo. Nuuu!) de ce nu se aplica legea??? De ce nu e arestat pentru subminare?
Csibi Barna sau cum s-o scrie, de ce nu e arestat pentru instigare la violenta? Din contra, cand niste romani au incercat sa raspunda cu aceeasi moneda si au urinat pe mormantul eroului lui Peste, acestia au fost cercetati. DE CE?
Vedeti ca si-a pus unul anunt in geam ca angajeaza om pentru curatenie, exclus unguri. Arestati-l! Doar trebuie sa demonstram ca suntem civilizati, nu-i asa?
Adica am ajuns sa luptam NOI in tara NOASTRA pentru egalitate cu maghiarii???
Serviciile secrete romanesti chiar nu au solutii? Bine, inteleg, acum cativa ani (destul de multi), la Tg. Mures era sa o punem de un razboi (rusii abia asteptau, o planuisera de mult) si acum actioneaza cu teama. Dar asta nu inseamna ca autoritatile romane nu trebuie sa fie ferme. Fiindca maghiarii castiga din ce in ce mai mult teren in aceasta cauza a lor (ma refer la guvernul maghiar, serviciile maghiare si liderii maghiari din Romania, nu la maghiarul de rand din Romania, fiindca el nu are astfel de intentii) prin tenacitate, insistenta, dibacitate politica si dualism (a se citi curvarasai politic).
Sunt sigur ca de fapt toate aceste formatiuni maghiare din Romania, care aparent se concureaza si critica intre ele sub pretextul ca UDMR-ul e prea slab si nu apasa mai tare acceleratia, de fapt sunt partenere, cu acelasi scop, finantate de guvernul maghiar. Doar ca s-au hotarat sa lupte pe mai multe planuri.
Spre exemplu, imaginea generala indusa de ei este ca Laslo Tokes este in clinciuri cu UDMR, se contreaza, UDMR-ul ii dezaproba actiunile si reprezentanta de la Bruxelles a deschis-o el, pe banii lui, de capul lui.
Ei bine, iata ce scrie pe site-ul UDMR:
"Noi, europarlamentarii maghiari din Transilvania, salutăm faptul că liderii administraţiei locale judeţene din Harghita, Covasna şi Mureş au decis – în mod legal – să înceapă o reprezentare europeană comună, deoarece astfel vor putea prezenta Ţinutul Secuiesc printr-o strategie şi imagine unică."
Aha! Deci nu a fost Tokes singur! Ci impreuna cu consiliile judetene din zona! Si mai scrie:
"Astfel, Ţinutul Secuiesc se alătură şirului de ţinuturi, regiuni, judeţe şi oraşe care au o reprezentanţă proprie în capitala Europei. În prealabil, Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, reprectiv judeţele Cluj şi Timiş au mai deschis astfel de birouri.". Da, Atiila, dar acelea nu sunt pe criterii etnice. Nuuu, nici voi, v-ati gandit numai la aspectul economic, nu-i asa, nu la a mai face un pas catre tinta voastra. Apoi continua cu baliverne de genul absorbtiei fondurilor europene, stiind ca noi ii vom crede pe cuvant ca de fapt acesta a fost scopul lor, nu cel pentru care lupta de 20 de ani.
Iar romanii tac, fac pe strutii si maghiarii prind din ce in ce mai mult curaj. De ce nu sunt desemnate "persona non grata" cateva oficialitati de ale lor, ca sa le mai taie din aripi?
Azi-maine o sa ne trezim cu o autonomie teritoriala, apoi o independenta a Translivaniei, apoi alipirea acesteia la Ungaria (doar e independenta, nu? Face ce vrea...). Si stiu de acum care va fi reactia romanilor: se vor intoarce pe partea cealalta, ca de obicei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu