Pagini

joi, 16 iunie 2011

Europa FM: "Al-Quaeda are un nou lider care anunţă că va continua războiul Sfânt împotriva SUA şi Israelului"

"Nou lider, Ayman Al-Zawahri ar fi fost "creierul operaţional" din spatele atacurilor de la 11 septembrie 2001, din New York.
Dacă americanii credeau că au scăpat de ameninţările teroriste odată cu uciderea lui Osama Bin Laden, s-au înşelat.
Reţeaua Al-Quaeda anunţă că are de-acum un nou lider, Ayman al-Zawahiri, care este hotărât să continue ce a început Bin Laden.
Este vorba despre Războiul Sfânt, numit jihad, împotriva Statelor Unite si a Israelului.
Un site de internet, despre care se stie ca are legaturi cu reţeaua Al-Qaeda, anunta ca egipteanul Ayman al-Zawahiri i-a luat locul lui Osama Bin Laden la conducerea organizatiei teroriste. Al-Zawahiri, care va implini 60 de ani saptamana viitoare, a fost pana acum al doilea în ierarhia retelei şi mâna dreaptă a lui Osama Bin Laden.
Anunţul, semnat de comandamentul general al organizaţiei teroriste mai precizeaza ca Al-Qaeda va continua "jihadul împotriva apostaţilor care agresează pământul islamului, în frunte cu America cruciată şi acolitul său Israel".
Potrivit FoxNews, noul lider Al-Qaeda provine dintr-o familie egipteana de doctori si intelectuali. Tatal sau a fost profesor de farmacologie la Facultatea de Medicină a Universitatii din Cairo, in timp ce bunicul sau a fos mare imam al Universităţii Al-Azhar, un important centru religios. Se crede ca Ayman Al-Zawahri ar fi fost "creierul operaţional" din spatele atacurilor de la 11 septembrie 2001, din New York.
Numirea lui la conducerea retelei vine la aproximativ o luna si jumatate de la uciderea lui Osama Bin Laden. Acesta a fost capturat, la inceputul lunii mai, de un commando american, în oraşul pakistanez Abbottabad. Saptamana trecuta, Al-Zawahiri avertiză că Osama bin Laden va continua să "ingrozească" SUA, de dincolo de mormant."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu