Pagini

sâmbătă, 29 septembrie 2012

Salonul Auto Paris 2012: Opel ADAM, mult asteptat, mult trambitat, dar dezamagitor.




Multa forfota in jurul unui model care era asteptat la Salonul Auto Paris 2012 cu foarte multa curiozitate din partea opiniei publice: Opel Adam.
Iar cand a aparut... fsssssssssssss!
Hai sa fim seriosi, masina nu arata rau... dar nici nu te poti lauda cu asa ceva.
La interior lucrurile stau mai bine, aspectul e foarte placut, finisajele sunt convins ca au o calitate foarte buna, insa atat.
Daca facem o comparatie cu Dacia Sandero 2, desi sunt in clase diferite, trebuie sa recunoastem ca, si asta nu pentru ca am fi nationalisti insa acesta este adevarul, Sandero arata mai bine per ansamblu. Clar! Interiorul nu se ridica la nivelul celui de la Adam, insa exteriorul il depaseste cu mult.
Nici caracteristicile tehnice nu sunt deloc remarcabile si aici ia bataie lejer de la Sandero: motorizari de 1,2 l - 70 CP, 1,4 l - 87 CP şi 1,4 l - 100 CP, fata de motorul de doar 900 cmc al lui Sandero si 90CP.
Singurul element care ar putea face masina sa fie mai apreciata ar fi pretul, insa e putin probabil ca va fi atat de bun...
Asadar, greu de crezut, insa credem ca de data aceasta o masina Dacia a intrecut un Opel.

vineri, 28 septembrie 2012

Cel mai destept cedeaza primul - De ce a parasit Ponta sedinta CSAT

 Basescu nu se dezminte. Nu. Asa e el, nu stie sa se consulte cu cineva, face totul de capul lui, se crede atotstiutor si mereu propune solutii cu substrat.
In mod normal, ordinea de zi a unei sedinte CSAT, punctele care vor fi abordate, se stabileste in urma consultarilor dintre presedintele Consiliului, care e presedintele tarii si vicepresedintele Consiliului, care primul ministru.
Propunerile lor pentru ordinea de zi a sedintei CSAT se transmit cu cel putin 10 zile inainte celuilalt, spre consultare si acord.
Numai ca acest lucru nu este si nu va fi niciodata posibil atata timp cat unul dintre cei doi este Basescu, pentru ca el nu stie ce este aceea "consultare", "colaborare". El doar incearca sa impuna.
In alta ordine de idei, intotdeauna, dar intotdeauna, imperativele sale ascund substraturi, de cele mai multe ori necurate.
In acest context s-a desfasurat sedinta CSAT din 27.09.2012: Basescu nu l-a consultat, bineinteles, pe Ponta in privinta ordinii de zi, i-a transmis doar convocarea si informarea celor ce urmau sa fie discutate abia cu o zi inainte. Spera, probabil, ca Ponta, presat de timp, sa nu aiba timp sa obiecteze ceva. Si totusi a obiectat, a respins propunerile presedintelui pentru ca a vazut nereguli, insa nu a contat. Sedinta a avut loc cu ordinea de zi impusa de Basescu.
Apoi au venit propunerile dubioase: crearea unei institutii subordonata direct administratiei prezidentiale, care sa controleze Ministerul Afacerilor Externe, Radioul Public si Televiziunea Publica, acestea fiind in prezent in subordinea Guvernului, respectiv Parlamentului.
Cu alte cuvinte, Basescu incerca sa recastige puterea asupra unor institutii pe care le pierduse odata cu pierderea majoritatii de catre PDL.
Bineinteles, Ponta nu putea fi de acord cu asa ceva. Nu s-a mai pomenit in lume si nu exista vreun motiv pentru asa ceva, decat aviditatea pentru putere a lui Basescu si interesele pe care le urmarea prin aceasta. Astfel s-a declansat ceva ce il caracterizeaza pe Basescu: discutia a inceput sa devina incordata.
Apoi a venit propunerea, la fel de imperativa, ca Romania sa cumpere avioane F16 second hand de la Portugalia, ceea ce era ilegal in primul rand, deoarece o licitatie internationala este obligatorie
 in astfel de situatii si suspect in al doilea rand: de ce de la Portugalia? Exista vreun interes?
In primul rand, exista deja o propunere mult mai avantajoasa din partea Italiei in acest sens si este extrem de suspecta ignorarea acesteia si incapatanarea cu care se sustinea varianta Portugaliei.
Bineinteles ca Ponta nu putea fi de acord nici cu aceasta propunere fara argumente solide si deja existau toate premisele ca discutia sa degenereze (din nou), motiv pentru care Ponta i-a propus Presedintelui sa isi rezolve divergentele in privat si abia apoi sa continue dezbaterile, dupa care a parasit pur si simplu sedinta.

Mare diferenta dintre cei doi. Adevarul ca un intelectual finut, cu bun simt, inteligent si bine intentionat cum e Ponta, este greu sa colaboreze cu un om brutal in atitudine, ne finisat, distructiv si indaratnic. Adica Basescu.

miercuri, 26 septembrie 2012

Sandero 2, o alta frumusete

Golf...7? Nu: Sandero 2!
Ei? Cel mai probabil aceasta masina va avea suucces mare pe piata internationala: are un aspect mult imbunatatit atat la exterior cat si la interior si, se pare, finisajele sunt superioare celor de la primul model.

Spatele seamana cu unul de Seat, iar interiorul este foarte asemanator celui de Logan 2.
Asadar, acum putem iesi si noi cu masina in lume.
Sa fie de bun augur!


Logan 2, un mare salt.

Ce masina o fi asta? Volkswagen Jeta? Seamana...
Ei bine nu. Este Dacia Logan 2, prezentata in aceste zile la Salonul Auto de la Paris.
Trebuie sa recunoastem ca arata foare bine! In mare, caroseria e cam aceeasi, insa noua grila fata si farurile ingustate ii dau un aer mult mai select si agresiv in acelasi timp.





La interior, totul este schimbat: bord, consola centrala, volan...tot! Si acesta arata foarte bine!

Cat despre motorizari, inca nu exista date publice, dar se vorbeste despre motorul turbo pe benzina in 3 pistoane, numai 900 cmc si 90 CP (!) si, posibil, variante de 1.2 l pe benzina, supraalinemtat de pe Lodgy, de 115 CP.
De remarcat raportul foate bun dintre capacitatea cilindrica foarte scazuta a motoarelor si puterea acestora.

UDMR devine periculos: deja testeaza terenul pentru autonomie

Becsek Garda Dezso

Am mai scris in trecut referitor la nerusinarea, tupeul si tenacitatea enervanta a celor de la UDMR in realizarea unicului lor scop in afara de cel material: autonomia teritoriala.
Parsivi, cu capul plecat atunci cand ies in public (mai putin cel de etnie maghiara, atunci sunt foarte agresivi la adresa Romaniei), cu aere nevinovate de victime neintelese, ca doar ei sunt foarte loiali Romaniei, doar ca nu inteleg romanii acest lucru, iata ca dupa multi pasi mici, l-au incercat si pe cel final. Un pas urias pentru ei daca ar fi reusit, dar facut la fel, in liniste, pe ascuns:

Becsek Garda Dezso (foto 1), deputat UDMR, membru al acestei formatiuni (politice? Nu credem...) inca din decembrie 1989 (!) si Sogor Csaba (foto 2), membru al Parlamentului European din partea UDMR, au introdus zilele trecute pe ordinea de zi a Parlamentului Romaniei o propunere legislativa privind autonomia Tinutului Secuiesc!!!
Sogor Csaba
Nu-i asa ca si acest lucru a trecut in liniste, asa cum trec toate actiunile UDMR-istilor?
Bineinteles ca propunerea legislativa a fost respinsa, insa acest lucru trebuie sa ne puna (pentru a cata oara?) in garda. Romanii trebuie sa fie foarte atenti la orice miscare a formatiunilor de etnici maghiari, pentru ca sunt foarte parsive!

Dar chiar asa: cum adica membru UDMR inca din decembrie 1989?
Sa intelegem ca Ungaria atenta la Transilvania inca de pe vremea lui Ceausescu? Nooooooo! Cine crede asa ceva? Cred ca sunt eu paranoic...

Ce nu intelege populatia, poate doar politicieni (sau nici ei?...) este de ce nu se aplica legea atunci cand politicieni (si nu numai) maghiari atenteaza pe fata la siguranta nationala a Romaniei, la unitatea ei, atunci cand instiga la revolta (vezi arderea papusii reprezentandu-l pe Avram Iancu), atunci cand mint in Parlamentul European referitor la drepturile care, chipurile, le sunt incalcate.

Ei bine, pentru cei ce doresc sa ii ureze de bine domnului Sogor Csaba, numerele de telefon ale birourilor sale si pot fi gasite aici: http://www.udmr.ro/profil/sogor-csaba. La fel si adresele personale de email.